Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, a od 1992. godine to je i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske. Vukovarsko-srijemska županija ove godine obilježavanje je organizirala u gradu Vinkovcima u suradnji sa Službom civilne zaštite Vukovar i Gradom Vinkovcima.

U pješačkoj zoni postavljena je oprema zbora operativnih snaga civilne zaštite s područja županije i Državne intervencijske postrojbe iz Osijeka. Građani, vrtićka djeca i učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku vidjeti zaštitnu opremu, vozila, robote i dronove, odnosno sve ono što službenici koriste u svakodnevnim aktivnostima.

U obilježavanju su sudjelovali i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije koji su prezentirali vozilo i opremu hitne medicinske službe.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!