Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

U srijedu 25. svibnja 2016. Općina Nuštar organizirala  je vježbu evakuacije uslijed požara te spašavanje ozlijeđenih i zatočenih učenika i nastavnika u osnovnoj školi, te je školskom igralištu Osnovne škole Zrinskih Nuštar provedena pokazna/terenska vježba ''Požar u OŠ Zrinskih Nuštar 2016.''.

Kao tema vježbe bio je požar koji je nastao uslijed kratkog spoja prouzrokovanog neispravnim radom računala u kabinetu, nakon čega se požar nekontrolirano širi, te ravnateljica donosi odluku da se oglasi zvono za uzbunu, obavijesti Županijski centar 112 o događanju  i započne sa evakuacijom učenika i školskog osoblja.  Da bi zadatak bio teži, jedan dio učenika blokiran je na drugom katu zgrade.

Cilj vježbe je smanjivanje panike pri nastanku iznenadnog događaja, te uvježbavanje samih učenika kako postupiti u takvim trenucima, te kako izaći na siguran prostor. Pokazana  je vježba oživljavanja i reanimacije unesrećene osobe, dok su nastavnici pokazali gašenje požara upotrebom vatrogasnog aparata.

U akciji su sudjelovali: DVD Nuštar, PU vukovarsko-srijemska, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja-Stanica Vinkovci, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, te Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovar.

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!