Sample image

Hitne intervencije

Prijem poziva za hitne liječničke intervencije obavljaju tri dispečera, koji na temelju razgovora s pozivateljem, koristeći ciljena pitanja bez sugeriranja odgovora, nakon procjene raspoloživih podataka o prirodi bolesti ili događaja, samostalno donose odluku o daljnjem postupku.

Edukacijski centar

Edukacijski centar

Stručno usavršavanje i edukacija nužni su za osiguranje i podizanje kvalitete rada, a u djelatnosti hitne medicine posebno su važni zbog odgovornosti koju djelatnici imaju tijekom zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata.  Više...

Sample image

Ambulanta

Ambulanta je smještena u sklopu Zavoda za hitnu medicinu rada. Radi bez stanke, 24 sata dnevno, tijekom cijele godine. Prima sve osobe koja same zatraže pomoć, kao i one koje dovode liječnici s terena.

 

Sample image

Dežurstva

Sportske i kulturne priredbe, političke i duge skupove na kojima se okuplja veći broj ljudi često osiguravaju timovi hitne pomoći koji dežuraju na licu mjesti da bi u slučaju potrebe odmah mogli intervenirati.

U Silvestarskoj noći pojedine službe kao što su policija, vatrogasci i zdravstvene službe moraju raditi.

Cijeneći važnost njihova posla, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić tradicionalno ih je obišao i djelatnicima čestitao Novu godinu. Župan Galić je posjetio Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku u Vinkovcima, zatim je u Vukovaru obišao Javnu vatrogasnu postrojbu i Opću županijsku bolnicu, po povratku u Vinkovce posjetio je Javnu vatrogasnu postrojbu, Opću županijsku bolnicu i Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon razgovora s djelatnicima tih ustanova župan Galić je rekao: “Kao i proteklih godina obiđemo sve one koji vrijedno rade i u Silvestarskoj noći od policije, vatrogasaca, bolnice te hitne. Ovim putem želio bih zahvaliti za sve što su napravili u 2016. godini, te čestitati novu 2017. godinu, sa željom da imaju manje problema, a više uspjeha u radu.”

Pažnja!

Nepotreban ili lažni poziv zauzima telefonsku liniju i onemogućava pomoć onima čiji je život ugrožen. Pitanja koja vam postavlja medicinski dispečer neophodna su kako biste brzo dobili pomoć kada vam je potrebna!

Zapamtite! Odgovarajući na pitanja medicinskog dispečera pomažete mu da on pomogne vama!

Zauzeta telefonska linija znači samo da medicinski dispečer razgovara s osobom koja također treba pomoć.

Sve što trebate znati o HMS

Pokreni srce, spasi život!